parallax background

Program
Korak po korak


O programu

Program Korak po korak na primjeren način potiče djecu na kritičko razmišljanje, izbor i razumijevanje posljedica vlastitog izbora. Program promiče kreativnost djeteta, individualizirano učenje i bogatstvo izbora. Njime se mijenja uloga odgajatelja i učitelja te oni postaju istinski pomagači i partneri djeci u učenju. Osnova Programa Korak po korak, između ostaloga, je uključenje obitelji u odgoj i obrazovanje njihove djece u ustanovama.

Jaslice i program

Program za dojenčad i djecu jasličke dobi osmislili su američki stručnjaci s područja razvoja djece u ranom djetinjstvu, a temelji se na zdravim teorijskim načelima i provjerenim praktičnim iskustvima odgajatelja koji su u nekoliko posljendjih godina uspješno primjenjivali Program Korak po korak.

parallax background

Naše
skupine


U vrtiću DV Žibeki Čakovec imamo 1 jasličku skupinu i 3 vrtićke skupine. Redovni programi u vrtiću su vrtić 6 i 10h, te jaslice 10h.

U vrtiću PO Žibeki Brezje imamo 2 jasličke skupine i 2 vrtićke skupine. Redovni programi u vrtiću su vrtić i jaslice 10h.

U vrtiću PO Žibeki Pribislavec imamo 1 jasličku skupinu i 2 vrtićke skupine. Redovni programi u vrtiću su vrtić 6 i 10h, te jaslice 6 i 10h.Naše
osoblje


Naši djelatnici

U vrtiću Žibek i podružnicama sveukupno je zaposleno 35 djelatnika. U Čakovcu su 8 odgojiteljica, kuharica i 2 spremačice. U Pribislavcu su 6 odgojiteljica, kuharica i 2 spremačice.

U Brezju su 8 odgojiteljica, 2 kuharice i spremačica.Radno
vrijeme


Radno vrijeme naših vrtića

Radno vrijeme u vrtiću Čakovec je od 6:00 do 16:30 sati. Radno vrijeme u PO Pribislavec je od 6:00 do 19:30 sati.

Radno vrijeme u PO Brezje je od 6:00 do 19:30 sati.Radionice


U vrtiću DV Žibeki Čakovec provodimo kraće programe kao što su engleski jezik i glazbena igraonica.

U vrtićima PO Žibeki Brezje i Pribislavec provodimo engleski jezik.


''SVE ŠTO TREBA DA ZNAM NAUČIO SAM JOŠ U VRTIĆU''
Robert Fulghum

Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja, nego se krila u pijesku dječjeg igrališta. A evo šta sam tamo naučio: Sve podijeli sa drugima. Igraj pošteno. Ne muči ljude. Svaku stvar vrati gdje si je našao. Počisti za sobom. Ne uzimaj ono što nije tvoje. Kada nekoga povrijediš, izvini mu se. Peri ruke prije jela. Pusti vodu u toaletu. Topli keks i hladno mlijeko su zdravi. Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi – svaki dan od svega pomalo. Svakog poslijepodneva odspavaj.

Kad izađeš u svijet, budi oprezan u saobraćaju, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svog druga. Ne zaboravi da čudo postoji. Sjeti se sjemenke u plastičnoj čašici: korijen je krenuo u dubinu, stabljika u visinu, niko ne zna zašto i kako, ali tako je sa svima nama. Zlatne ribice, hrčci, bijeli miševi, čak i sjemenke iz plastične čašice – jednom moraju da umru. I mi ćemo. A zatim se sjetite svojih prvih slikovnica i prve riječi koju smo naučili – najveće i najvažnije od svih riječi – VIDI. Sve što treba da znate sadržano je negdje u ovom spisku. I zlatno pravilo, i ljubav, i temeljna pravila higijene. Ekologija i politika, ravnopravnost i zdrav život. Uzmite bilo koje od tih pravila, dodajte mu teške, odrasle i zvučne riječi i primjenite na život svoje porodice, posao, državnu politiku, svijet u kome živimo – i vidjećete da će pravilo ostati jasno, točno i čvrsto."

Robert Fulghum